Viggo Cavling bakgrund


Viggo Cavling har skrivit två romaner: Rörmokaren och Femte hjuletForum. Viggo Cavling förlag ger ut custom publishing litteratur. Förlaget har gett ut Konsten att sälja ett hem och Familjekrogen, en bok om Gondolen.  VCRO AB har producerat Youtubeserien Linjekock på 100 dagar tillsammans med restaurang Riche i Stockholm.

2004-2011 var Viggo Cavling chefredaktör och vd för Resumé, Nordens ledande affärstidning om medier och marknadsföring. Under hans tid gick Resumé från att vara en papperstidning till att bli Sveriges tredje största affärstidning på nätet. Han startade en mängd event som Sveriges bästa markandschef, Resumé i Almedalen och Resumés ambassadörer. 2005 startades Viggos dagbok som snabbt blev branschens mest lästa blogg.

När Cavling var 22 år skapade han konsttidningen Beckerell i Malmö, den affärsutvecklades snabbt till ett tv-program i ZTV,ett galleri och en nattklubb. 

1999 flyttade Viggo Cavling till Stockholm och blev redaktör och avdelningschef på Dagens Nyheter. Där startade han bland annat Krogkommissionen, Gulddraken och gav ut guideboken DN På stans guide till Stockholm. Han var under denna tid en av tidningens mest profilerade skribenter och bevakade bland annat Nobelfestligheterna, parlamentet, kulturlivet och allsvenskan.

Här är en podcast med de fem viktigaste hörnen i Viggo Cavlings liv.