Linjekock på 100 dagar


I Linjekock på 100 dagar ska Viggo Cavling försöka bli linjekock på restaurang Riche mitt iStockholm. I ett professionellt restaurangkök finns det en Zlatan, han kallas för souschef och tio mittbackar, de kallas för Linjekockar. Viggos lärare är Riches restaurangchef Thomas Mortensen och kockan Yun Källgren. Tittaren får följa med bakom kulisserna på Sveriges mest kända restaurang. Varje avsnitt motsvarar en dag av lärande, och efter 100 dagar är målet att Viggo ska vara en fullärd linjekock, duktig nog att ta ett pass på Riche.

Linjekock på 100 dagar består av två delar: en matskola och en vinskola. I vinskolan presenterar Riches sommelier Lars Trogen ut ett vin som passar till den rätt som Viggo lagar i programmet. Programmet kommer att visas på Riches hemsida (www.riche.se/linjekock) och på Youtube. 25 program är inspelade. Premiär den 28/8 klockan 17, därefter släpps ett nytt program varje torsdag kl 17.

Viggo Cavling: För mig som stamgäst på Riche är detta att komma till nästa nivå. Att få en inblick i köket och lära sig ett nytt yrke är häftigt. Det är fysiskt och psykiskt tufft att göra något man aldrig gjort tidigare, men också sjukt kul. Det är min förhoppning att programmet ska bli något som seriöst matintresserade kommer att få stor behållning av. Allt vi gör i programmet är på riktigt.

Thomas Mortensen: Det är spännande att visa hur vi lagar mat från grunden varje dag och det som är lite extra kul är att vi inte bara visar kockarnas egna tips och knep utan även introducerar gästen för de stora mängder mat vi lagar varje dag. Att laga köttbullar för en familj är relativt lätt, men om du gör köttbullar till en hel matsal så blir det ett helt annat hantverk.

PG Nilsson (krögaren bakom Riche):Vi har alltid arbetat för att gästen ska få inblick i hantverksskickligheten som ligger bakom det som serveras på våra tallrikar. Det är en otroligt komplex apparat att laga mat till så många och hålla vår höga nivå, här får vi chansen att visa upp att vi lagar mat från grunden, med fantastiska råvaror och dela med oss av våra kunskaper.

Programmet sponsras av Riches leverantörer Menigo, Philipson Söderberg och Ward Wines.

Länkar: https://www.youtube.com/watch?v=mGcOfBLce8g&index=5&list=UUavbQiGsugfMYJXvn0BoJvA

https://www.youtube.com/watch?v=mUYIibg4i28&list=UUavbQiGsugfMYJXvn0BoJvA&index=4

Har du frågor om programmet,

Ring Viggo Cavling 0760384066 eller mejla: viggo.cavling@riche.se

Ring Calle Carboni 0739504768 eller skicka post till calle@riche.se